Vi fikk et godt oppmøte med 15 cibrukere + pårørende, noen av dem hadde aldri vært med på et slikt treff før, så de var jo de "største" kritikerne vi kunne få, men heldigvis så det ut som de storkoste seg og følte de fikk godt utbytte av det faglige innholdet og den sosiale omgangen.
Foran sitter Thorbjørn Sander, bak kommer Anders Rutledal, Sunni Alrek Misje, Sissel Hestenes ,Gullborg Hope,Kjell Grøndahl, Sunniva Lyngtun (skjult) Anne Grethe Magnussen, Inger Holmberg,Karl Johan Holmberg, Rita Lone Borlaug,Annliss Opdal, Lillian Sætre,Elin Olsen, Harald Gåsland

Programmet ble omstokket litt fordi Magnus hadde et fly å rekke så han fikk lov å starte først. Det var mye info der om bedre dynamiske hjelpemidler som sørger for å fjerne støyen man kan høre .  Vi fikk også prøve en mottaker slynge hver som var utrolig klar på lydkvaliteten - Magnus hadde en sender på seg, mikrofonen kunne vi sende rundt når vi ville si noe .
Ikke bare fikk vi ekstra utstyr vi kunne prøve ut, det samme fikk også tolkene - de fikk satt inn små propper i ørene sine , og på den måten fikk de også enda bedre utbytte av å oppfatte den som snakket i mikrofonen !
En klar fordel om vedkommende står langt unna de i salen !
Det ble tatt opp ulike måter å bruke fm på - i hvilke sammenhenger man bruker hvert enkelt utstyr- da var det godt å kunne ha Magnus der som kunne forklare hvordan vi går frem , og med audioingeniør Kjell Grøndahl tilstede også , ble det en herlig kombinasjon at vi kunne ta opp ting med begge to.
Både skrivetolk og tegnspråktolk fungerte utmerket - der gjorde de en god jobb!Kjell informerte om de ulike apparatene som finnes på markedet idag, og hvordan de brukes.
Vi fikk også vite mer om det nye apparatet Nucleus 5 , en smalere og lettere utgave av Nucleus Freedom .
Den har bransjens minste prosessor og tynneste implantat. For dere som vil vite mer finnes det informasjon som jeg har lagt inn en oversatt link fra engelsk til norsk her
Vi ble også informert om en annen metode som nå blir tilgjengelig i Norge - hybrid operasjon, en kombinasjon av ci og høreapparat for de som hører for godt til å ta ci og for dårlig med høreapparatet.
Hlf har skrevet litt om dette som du kan lese om her

Ellers forklarte han de ulike tegnene vi får opp når noe skjer med apparatet, feks batteriet er på vei til å gå tom H2, siste nye som er kommet til er H6 som betyr at to ci henger fast i hverandre.
Mange spørsmål kom det jo , er ikke til å unngå!

Etterpå var Magnus nødt til å dra og han måtte jo få med seg slyngene vi hadde rundt halsen, så da var vi plutselig helt fm -løse men det gikk fint likevel, for alle var sultne nå så det var å komme seg fort bort til maten ,kaffien og kakene.
Praten gikk løst og været viste seg fra sin beste side, så det ble mye skravling ute på terrassen.

Det var herlig å møte den gjengen igjen - også å bli kjent med dere nye! Vi sees til høsten!


<< forsiden